"Wijken voor druk met rust als beloning houdt je paard vrolijk en zelfstandig"

Westernlessen & Grondwerk

In mijn lessen staan fijngevoelige communicatie en vertrouwen centraal. Ik help je graag leren voelen en geef je handvatten om jouw paard zo goed mogelijk te helpen.

Waarom western?

Westernrijden is een tak van de paardensport waarin gestreefd wordt naar een zelfstandig paard. Je laat je paard weten wat hij moet doen en hij moet dit zelfstandig blijven doen tot er een nieuwe opdracht komt. Op die manier kun je werken naar zo min mogelijk hulpen. Rust is de ultieme beloning. Door je paard te leren wijken voor druk en te reageren op hulpen van je benen en zit kun je het westernpaard leren om op één hand of zelfs zonder hoofdstel te reageren.

Ieder niveau westernruiter en -paard is welkom. Daarnaast ben je ook welkom met ieder ras. Ik begeleid ruiters van beginner tot wedstrijdruiter in verschillende disciplines. Zo kun je o.a. bij mij terecht voor Western Pleasure, Horsemanship, Trail, Hunter under Saddle, Hunt Seat Equitation, Showmanship, Western Riding en Halter.

Ik geef lessen op locatie tot 40 km van Selfkant (DU). Verdere afstanden in overleg. Daarnaast ben ik ook te boeken voor clinics en demonstraties, ook hiervoor kun je me graag contacten.

Grondwerk

Grondwerk is een manier om het contact met jouw paard te verbeteren. Je leert de lichaamstaal van je paard op te pikken en erop te reageren, zodat je paard jou kan gaan vertrouwen. Met de lessen grondwerk kunnen we allerlei stukken oppakken zoals; training van jonge paarden, longeren, trailerladen, obstakeltraining, verkeersmak maken, eerste stappen richting zadelmak maken etc. 

Buiten dat de band met je paard hier enorm door verbeterd is het ook heel leuk om op een andere manier met je paard bezig te zijn. Voor je paard is het ook erg leuk om nieuwe dingen te leren op een ongedwongen manier. Samen leren jullie steeds beter op elkaar afstemmen, wat weer doorwerkt op alle lagen. 

Benieuwd naar mijn ervaring? Bekijk even de pagina ‘Over Mij’ of lees meer over mijn werkwijze.