"Harmonie vloeit voort uit een balans in alle lagen"

Werkwijze

In de westernlessen, grondwerksessies en coaching werk ik binnen verschillende lagen. Tijdens de eerste ontmoeting maak ik samen met jou een plan en bespreken we wat jouw wensen zijn. Afhankelijk van je doel passen we we aanpak hierop aan, uiteraard kan er gaandeweg bijgesteld worden.

De lagen waarin ik met jou aan de slag kan gaan zijn in te delen in fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch. Hieronder leg ik je graag uit wat je je hierbij voor kunt stellen.

Fysiek

Hier gaan we aan de slag met het fysieke aspect van paardrijden en grondwerken. Dit kan variëren van leren paardrijden, beter worden in een bepaalde discipline tot beter leren begrijpen hoe de biomechanica werkt van een paard. Ik richt me tijdens deze lessen op jouw houding, je technieken en ik geef je handvatten hoe je jouw paard nog flexibeler en sterker kunt maken met gerichte loswerkoefeningen.

In het grondwerk help ik je bij leren longeren, trailerladen, buiten wandelen etc.

Mentaal

In het mentale aspect leer ik je meer over hoe een paard denkt en hoe je dit kunt gebruiken in je training. Dit is vooral handig wanneer je tegen ‘gedragsproblemen’ aanloopt. Wellicht wilt je paard niet meer aanspringen in de galop, gaat ie ervandoor of wilt ie niet meer achteruit. Vaak zijn dit soort problemen een resultaat van miscommunicatie.

Alvorens we hiermee aan de slag gaan sluiten we uiteraard fysieke problemen zoals pijn uit.

Emotioneel

In de emotionele laag gaan  we voornamelijk aan de slag met verschillende soorten angsten. Zo kun je bang zijn om buiten te gaan rijden, of om te galloperen, maar ook mensen die bang zijn voor paarden en hiermee aan de slag willen zijn welkom. Daarnaast kan het paard ook andere emoties spiegelen waar we naar kunnen kijken afhankelijk van jouw hulpvraag.

Energetisch

De energetische laag roept bij sommige mensen nogal wat weerstand op maar deze laag is minstens net zo belangrijk als de andere lagen. Ik noem hem expliciet omdat veel ‘problemen’ hier ontstaan en deze laag te vaak over het hoofd wordt gezien. Hoe is jouw non-verbale communicatie? Ben je geaard en sta jij voor je grenzen? Ben je rustig of reageert het paard op jouw energie?

Samenwerking

Wanneer nodig en in overleg werk ik voor de coaching vraagstukken samen met een cranio-sacraal therapeute. Zij kan direct ondersteunen om persoonlijke thema’s aan te kijken. Bekijk de website van Marjolein Gerlag voor meer informatie.

Harmonie

Harmonie bestaat uit een balans tussen al deze lagen. Uiteraard hoeft jouw hulpvraag niet alle lagen te raken, wanneer jij enkel fysiek aan de slag wilt is dit ook prima. Bekijk mijn aanbod voor meer informatie.