"Harmonie is onze natuur, we hoeven enkel de weg terug te vinden"

Over mij

Ook ik ben een tijd uit harmonie geweest met mijzelf. Ik zorgde niet goed voor me, werkte veel te hard en was de connectie met mezelf kwijt. Ondanks dat mijn hele leven altijd heeft gedraaid om de paarden, was ik zelfs hen een tijdje uit het oog verloren. Een tijd niet in harmonie zijn leidde tot een burn-out, en dus een wake-up call.

Toen de reguliere geneeskunde me niet verder kon helpen zocht ik hulp binnen de osteopathie en cranio-sacraal therapie. Hier begon mijn reis terug naar gezondheid. Ik kwam weer in contact met mijzelf en met de paarden. Jade, mijn huidige paard, kwam in mijn leven en ik merkte dat mijn contact met de paarden ook veranderd was. Zodra je in harmonie komt met jezelf, verandert ook de verbinding met alles om je heen.

Deze ervaring heeft me teruggeleid naar het juiste pad. Ik wil zowel mens als paard helpen om terug in harmonie te komen. Fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch is alles met elkaar verbonden. Het één bestaat niet zonder het ander en harmonie vloeit voort uit een balans in al deze lagen.

Mijn achtergrond

Mijn naam is Nadieh, ik ben 27 jaar en ik rij al zo lang als ik me kan herinneren paard. Mijn ouders hebben de grote ‘fout’ gemaakt om hun 3 jarige dochtertje op een groot wit paard te zetten ergens op een strand in Portugal, en zo was het paardenmeisje ontstaan. Zoals veel paardenmeisjes ben ik begonnen met rijden op de manege en na een tijd mocht ik ook wat pensionpaarden bijrijden. Zo ook Ruby, een westernpaard op de manege die na een paar jaar verzorgen mijn eerste eigen paard werd (ik was toen 13). Met haar heb ik deelgenomen aan het NQHA Nederlands Jeugdteam waar ik ook begon met wedstrijden rijden.

Tijdens mijn jaren in de jeugdklasses had ik het geluk dat ik een aantal keren mocht meedoen aan wedstrijden in Amerika zoals de ApHC Youth World Show, Reichert Celebration en Dalworth Appaloosa Show. Hier heb ik verdienstelijk gereden en na mijn eigen jeugdjaren heb ik 3 jeugdruiters op de World Show mogen coachen. 

Ook in Europa heb ik op verschillende paarden (Appaloosa’s en Quarters) van mijzelf en anderen mooie resultaten behaald waaronder een aantal kampioenstitels. Toen ik besloot les te gaan geven hebben ook mijn pupillen meerdere titels behaald. Dit alles in de all-around klasses.