1-op-1 Sessies

Je hebt een eigen paard waar je alles voor over hebt. Toch zitten jullie niet altijd op één lijn. Intuïtief voel je dat er iets niet helemaal klopt, maar je hebt nooit geleerd hoe het anders kan.  

 

In verbinding komen met je paard, dit is iets waar iedere paardeneigenaar naar streeft. Dat euforische gevoel dat je paard graag voor je werkt, dat ie je snapt en dat ie het ook met gemak voor je kan uitvoeren. Die momenten dat alles gewoon klikt en het moeiteloos lijkt te gaan.

Maar; we weten allemaal dat het verre van moeiteloos is.

Herken je dit?

 • Je vraagt je af of je problemen niet zachter kunt oplossen
 • Je voelt je angstig op of naast je paard
 • Je paard is snel afgeleid en je krijgt zijn aandacht er niet echt bij
 • Je paard lijkt het niet echt leuk te vinden om met je aan het werk te gaan
 • Je paard reageert niet of te heftig op je hulpen
 • Je paard zit niet zo lekker in zijn vel en er is geen duidelijke medische reden
 • Je bent het plezier in het werken met je paard verloren

Hoe zou het zijn als?

 • Je kunt communiceren met je paard middels zachte maar duidelijke hulpen?
 • Je paard het net zo leuk vind om met jou te werken als andersom?
 • Je een vertrouwensband  met je paard hebt waarbij jullie je beiden veilig voelen?
 • Je weet welke oefeningen werken voor jou en je paard om jullie rijden naar een hoger niveau te tillen?
 • Je de focus van je paard terug kunt krijgen en houden?
 • Je paard de gevraagde oefeningen met gemak en plezier kan uitoefenen?

Ik help jou met

 • Gevoel creëren over hoe je paard onder je (of naast je) beweegt
 • Verbeteren van jouw houding en bewustwording hoe je jouw lijf het beste kunt gebruiken
 • Je paard écht leren kennen en begrijpen welke oefeningen wel of niet werken
 • Biomechanisch correcte oefeningen uitvoeren
 • Spiegelen van jouw reacties om daarmee vicieuze cirkels te doorbreken
 • Ontspannen op en naast je paard
 • En de állerbelangrijkste; leren luisteren naar je paard en daarmee heel vaak naar jezelf

Durf jij écht te luisteren naar je paard en te reflecteren op jouw eigen emoties en acties? 

Dan ben je bij mij op het juiste adres. Neem contact op voor meer informatie.

Praktische info

Sessie
Duur:                               45 – 60 min
Tarief:                             €50,- 

Eerste sessie
Duur:                               60 – 75 min
Tarief:                             €60,-

Ervaringen van klanten

"Nadieh en ik zijn samen bezig om mijn jonge paard Roxy voor te bereiden op het werk onder zadel. Nadieh weet feilloos te zien wat je kan doen om je paard te stimuleren om het gewenste resultaat te bereiken. Ze doet dit door je zo zacht en toch duidelijk mogelijk hulpen te laten geven. Hierbij kijkt ze naar het karakter van zowel paard als ruiter. Ze geeft me altijd het gevoel dat ik de oefeningen zelf prima kan en suggereert een verbetering, zonder te zeggen dat je iets “fout” doet en het werkt altijd."
Saskia
Lightning & Roxy
Samen met mijn merrie Fly krijg ik les van Nadieh. Fly is erg gevoelig voor druk en als ze overvraagd wordt dan “bevriest” ze. Nadieh weet altijd door goed naar mij en fly te kijken hoe we samen kunnen groeien en Fly toch steeds oefeningen te leren zonder dat ze te veel onder druk komt te staan. Sindsdien heeft fly weer zin in het rijden in de bak. Ook begint ze langzaam vertrouwen in mij te krijgen als ruiter en doet ze steeds meer voor me. Ondanks dat we nog een lange weg te gaan hebben, weet ik dat ik met de hulp van Nadieh uiteindelijk haar volledige vertrouwen kan winnen, en ik zelf ook weer het volledige vertrouwen in mijn kunnen kan terugkrijgen.
Valerie
Fly
"Ook ik krijg training van Nadieh. Met mijn paint Sioux, een 14 jarige merrie en sinds kort helpt Nadieh mij ook op weg met BoomBoom een 7 jarige paint ruin. Met Sioux liep ik op een gegeven moment helemaal vast. Het lag duidelijk aan mij, dat wist ik, doch hoe en wat ik verkeerd deed....ik kon er de vinger niet opleggen.Via een paarden vriendin kwam ik bij Nadieh terecht.Ze liet me "voorrijden" en na 5 minuten riep ze: "ik zie het al". Mijn verwondering was groot maar werd nog groter toen ze me enkele aanwijzigen gaf, welke ik direct kon toepassen met haar duidelijke uitleg.En ja hoor! Sioux deed precies wat ik vroeg, ik was dolgelukkig maar vooral opgelucht. Sinds ik bij Nadieh in de leer ben, ben ik met Sioux zelfs al diverse malen in de prijzen gevallen.Nog heb ik weleens dagen dat het tussen mij en Sioux niet loopt zoals ik het wil maar Nadieh heeft me geleerd naar Sioux te luisteren, Sioux is nu eenmaal een heel gevoelige merrie.Met Nadieh's aanwijzingen en uitleg en vooral haar kennis van paarden lukt het Sioux en mij om toch samen te genieten van onze trainingen. Geen wonder dus dat BoomBoom sinds kort ook onder de hoede van Nadieh staat. Boom is een totaal ander paard dan Sioux en heeft dus een andere manier van communiceren nodig. Het is fijn om hierbij hulp te krijgen van iemand die zo goed en vertrouwt met paarden is.Voor mij is Nadieh een natuurtalent, ze heeft direct door wat een paard EN ruiter nodig hebben om samen te groeien."
Liesbeth
Boom & Sioux

Werkwijze

Mijn basis ligt in het westernrijden. Deze tak van sport past het beste bij mijn uitgangspunten voor een fijne samenwerking met je paard. Je streeft altijd naar een zelfstandig paard die op één hand met een lange teugel de oefeningen uitvoert. Het mooiste is wanneer dit er moeiteloos uitziet. Haast alle communicatie gaat via jouw houding en je benen.

Verder los ik ook veel ‘problemen’ op met grondwerk. Hoe je paard op jou reageert wanneer je ernaast loopt zegt ontzettend veel over jullie connectie. Van hieruit zijn er een heel aantal oefeningen die de communicatie met je paard verbeteren en daarnaast bijdragen aan een correcte beweging en spieropbouw voor je paard.